Enesekindlus

Kuhu see enesekindlus siis kadus?

Blogi kirjutama innustas mind soov oma elu uurides saadud kogemusi kirja panna. Tahan märkida ülesse elus toimunud sündmusi, nendest tehtud järeldusi ning selle kõige käigus saadud taipamisi: teadmisi, et ahaaa, nii see asi ongi. Varasemalt juristina töötades oligi minu põhiline ülesanne sisuliselt päev otsa kirjutada, küll pisut teistest asjadest. Aga see meeldis mulle. Natuke nagu kirjaniku tunne oli. Mõtlesin uuesti proovida, aga seekord kirjutada hoopis enda elust. Mitte sellest, mida keegi on valesti teinud, mida ta oleks pidanud tegema ning kuidas teda karistada.

Lähen kohe asja juurde. Hetkel kõnetab mind väga enesekindluse teema. Tundub, et seda on kuidagi väheks jäänud. Aga enesekindlust on väga vaja, et elus kõigega parimal viisil hakkama saada ja seejuures rahul olla. Varem olin ma kõige enesekindlam inimene üldse. Vahel isegi liiga. Kõik, mida ma tegin, oli õige ja viis edasi. Kahtlusi oli väga harva ning nendest sain ruttu üle. Enesekindel olla oli väga hea. See tekitas tunde, et sa suudad kõike. Ja tegelikult suutsingi. Ilmselt on ühiskonnas levinud hoiak mind kuidagi enda alla matnud ning tundub, et kodus olemine pole mingi õige tegevus. Tegelikult ma ju nii ei arva, sest arvestades meie elukorraldust ning seda, et ma tõesti väga tahan oma laste jaoks olemas olla, on see hetkel ainuõige valik. Ma näen, et tänu minu toetusele sirgub Pärdist enesekindel ja hakkaja poiss. Hendrikul läheb töö juures hästi ja kodu on korras. Isegi mina ise olen vaatamata rasedusele ja mõnele halvemale tujule täitsa korras. Kust see ebakindlus siis tuleb, kui ma näen, et tegelikult ma teen suures pildis kõik õigesti? Üks selle blogi teemasid vähemalt hetkel ilmselt saabki olema see, kuidas ma oma enesekindluse jälle leian: öös valguse poole lendan ning saan oma sisemise sära tagasi.

Sellega seoses tahangi märkida, et täna sai mulle osaks üks oluline taipamine. Eks kui abi väga otsid ja paned tähele, siis selle leiadki. Nimelt on enesekindlus nii suur jõud, et kui teed midagi enesekindlalt, siis see ongi õige asi. Ehk olles valikut tehes enesekindel, teed kindalsti õige valiku. Ja see ei tähenda, et sul enam kunagi elus ei teki ebamugavat olukorda või muud sellist. See tähendab, et sa oled võtnud sisemise hoiaku, et ma teen õigesti. Ja kui nii suhtuda, siis ei teki suuremat kurbust ka väikeste tagasilöökide puhul. Samuti ei tähenda see, et sa ei võiks teekonnal ümber mõelda. Lihtsalt sellel hetkel, kui sa teed, tead sa, et teed õigesti. Täna proovisin ja päris mõnus tunne oli. Otsustamine ei võta üldse kaua aega, kogu aeg on mõnus energia ja asjad sujuvad. Küll mitte alati nii, nagu ehk ette kujutasid, aga ikka kuidagi rahuldust pakkuval viisil. Püüan nüüd seda enesekindlust ikka ülal hoida. Annan teada, kuidas läheb. Hetkel olen positiivne.

Märgin veel ära, et Hendrik on terve selle nädala olnud välismaal. Pärt käib esmaspäeval, kolmapäeval ja neljapäeval lastehoius. Täna, neljapäeval, on mul seega päeva otsa iseendale. Saan teha ehk rohkem oma joogapraktikaid, rahulikult jalutada, internetis ringi vaadata ja isegi kirjutada. Niisama molutada muidugi ka, seda saab Pärdiga koos harva.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s